Matematik

Hjælp til en opgave i matematik

03. november 2016 af m1995 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En virksomhed fremstiller en vare. De totale omkostninger TC i $ ved at fremstille Q tons pr. uge af denne vare er givet ved: 

TC = Q3 - 30Q2 + 500Q + 30

Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 $ pr. tons 

Beregn det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge, hvis fortjenesten skal være maksimal, og beregn den maksimale fortjeneste pr. uge. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2016 af AMelev

x = antal producerede tons
tc(x) = Produktionsomkostninger($)          Model: tc(x) = x3 - 30x2 + 500x + 30
g(x) = Omsætning($)                                 Model: g(x) = .....  
f(x)= Fortjeneste ($)                                  Model: f(x) = g(x) - tc(x) = .....

Bestem max for f(x) som du plejer (er det C-niveau?).


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2016 af lasseonielsen (Slettet)

Tror der skulle have stået b-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2016 af AMelev

Så skal du nok anvende nulpunkter og fortegn for f '.


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.