Matematik

Differentielregning

03. november 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej hvordan løses denne opgave?
Vedhæftet fil: IMG_9125.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2016 af peter lind

Hvis linjen er tangent, skal den have netop et punkt tilfælles med parablen.

Sæt derfor de to funktionsudtryk lig hinanden. Det giver en 2. gradsligning, som skal have netop en løsning d.v.s. at dens diskriminant skal være 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2016 af mathon

                                 f '(x) = 2x - 6    

     tangent kræver
                                  2x - 6 = -2

                                  x - 3 = -1

                                  x = 2

    Røringspunkt 
    er:
                                  (2 ; -2·2 - 5) = (2 ; -9)

   Røringspunktet koordinater opfylder tillige
   parablens ligning
   dvs
                                  -9 = 2- 6·2 + p

                                  -9 = -8 + p

                                  p = -1

                                 


Skriv et svar til: Differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.