Tysk

Rettelse af sætninger

05. november 2016 af Signes785 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har brug for lidt hjælp med nedenstående sætninger. Mit problem ligger i, at jeg skal have oversat 'for at' grammatisk korrekt -  Er der en venlig sjæl der vil hjælpe mig med dette, og evt. rette og vise fejlene i sætningerne?
1. Man løser opgaven ved at finde den rigtige metode.
= Die Aufgabe des findes der richtigen Methode zu lösen
2. Han sætter sig på bænken for at fortælle om uret.
= Er sitzt auf der Bank, um zu erzählen von die Uhr.
3. Efter at have fortalt historien, tænker folkene på fortiden
= Nachdem die Geschichte erzählte, die Leute in der Vergangenheit denken 
4. Han gik i køkkenet for at finde mad
= Er ging in die Küche, um Essen zu finden.
5. Han beholder uret for at han ikke glemmer sin søde mor
= Er die Agentur behählt, damit er nicht seine süße Mutter vergessen.
6. I starten interresere de sig ikke for at høre hans historier
= Am Anfang interessierten sie nicht, um zu seinen Geschichte zu hören

Tak på forhånd og god lørdag! 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2016 af Smut1

Her har du de første forslag:

1. Man løser opgaven ved at finde den rigtige metode.

Man löst die Aufgabe, als man die richtige Methode findet.

2. Han sætter sig på bænken for at fortælle om uret.

Er sitzt sich auf die Bank, um von der Uhr zu erzählen.

3. Efter at have fortalt historien, tænker folkene på fortiden.

Nach die Geschichte erzählt ist, denken die Leute an die Vergangenheit.

Eller hvis man vil lægge vægt på, at det er folkene, som fortæller historien:

Nachdem die Leute die Geschichte erzählt haben, denken sie an die Vergangenheit.

4. Han gik i køkkenet for at finde mad.

Er ging in die Küche, um Essen zu finden.

5. Han beholder uret for at han ikke glemmer sin søde mor.

Er behält die Uhr, um nicht seine süße Mutter zu vergessen.  

(N.b. nur  „wenn die Subjekte in beiden Satzteilen unterschiedlich sind, wird der Finalsatz mit dem Hauptsatz durch die Konjunktion „damit“ verbunden.“ (http://deutsch.info/de/grammar/um_zu)

6. I starten interresere de sig ikke for at høre hans historier.

Am Anfang interessierten sie sich nicht dafür, seine Geschichte zu hören.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2016 af Stygotius (Slettet)

1. Man løser opgaven ved at finde den rigtige metode.
= Die Aufgabe des findes der richtigen Methode zu lösen

Man löst die Aufgabe dadurch, dass man die richtige Methode findet
2. Han sætter sig på bænken for at fortælle om uret.

Er setzt sich auf den Bank um über die Uhr zu sprechen/reden 
= Er sitzt auf der Bank, um zu erzählen von die Uhr.
3. Efter at have fortalt historien, tænker folkene på fortiden

Nachdem er die Geschichte erzählt hatte, denken die Leute über die Vergangenheit nach 
= Nachdem die Geschichte erzählte, die Leute in der Vergangenheit denken 
4. Han gik i køkkenet for at finde mad
= Er ging in die Küche, um Essen zu finden.   OK
5. Han beholder uret for at han ikke glemmer sin søde mor
= Er die Agentur behählt, Er behält die Uhr damit er (nicht) seine süße Mutter (vergessen) nicht vergisst.
6. I starten interreserer  de sig ikke for at høre hans historier
= Am Anfang interessierten sie nicht, um zu seinen Geschichte zu hören

Am Anfang sind sie an seinen Geschichten nicht interressiert.

...Den danske tekst må gerne være rigtigt skrevet.
 


Skriv et svar til: Rettelse af sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.