Matematik

Indtegning af graf?

07. november 2016 af Rezwan963 - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave, som jeg er lidt usikker på;

I vedhæftet dokument, opgave 1 er vi enige om, at jeg skal vælge en andengradsfunktion selv, ikke?

Og hvordan tegner jeg f(1) = 4 og f'(3) = 0?

Gerne en detaljeret forklaring.

På fohånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2016 af AMelev

Der er ingen vedhæftning.
Angiv dit CAS-værktøj.


Svar #2
07. november 2016 af Rezwan963

Jeg har vedhæftet det nu.


Svar #3
07. november 2016 af Rezwan963

Hov, nu er den vedhæftet. Studieportalen driller.


Svar #4
07. november 2016 af Rezwan963

Jeg har prøvet at tegne grafen. Kan I tjekke, om den er tegnet efter kravene?

Vedhæftet fil:Opgave 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2016 af AMelev

Jeg går ud fra, det drejer sig om opg. 1.

Der er ingen, der siger, det skal være et 2.gradspolynomium, men du har ret i, at der er masser af mulige grafer.

Start med at markere definitionsmængden på 1.aksen, og afsæt et start- og slutpunkt for grafen.
Afsæt så punktet (1,4)
Afsæt et punkt (3,y). I det punkt skal der være vandret tangent, da f '(3) = 0. Tegn denne tangent.
Nu har du alt, hvad der kræves, og kan indtegne en graf gennem de markerede punkter med vandret tangent i (3,y).

Vedhæftet fil:Opg. 1.jpg

Svar #6
07. november 2016 af Rezwan963

Så, min besvarelse i #4 er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2016 af AMelev

Nej. Kun betingengelsen f(1) = 4 er opfyldt.
Følg anvisningen i #5.


Skriv et svar til: Indtegning af graf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.