Matematik

Massefylde

07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hjælpppp er gået i ståå :(  kan simpelthen ikke komme igang 

Peter og Lise har bestemt at de vil lave et spil Ludo i sløjd.

De skal have beregnet hvor meget træ der skal bruges dertil. Lise vil lave brikkerne og bestemmer at de skal have form som kegler. Med en diameter i bunden på 1 cm og 3 cm i højden.

Spillet er til fire personer. Peter laver brættet som de har bestemt skal være kvadratisk med sidelængden 4dm. Og et tykkelse på 50 mm

a) Beregn hvor meget træ, skal deres sløjdlærer, skal bestille hjem. Da de har lavet spillet får Lise den gode ide, at de skal lave lavet en kasse som spillet kan gemmes i.

b) Hvor stor skal kassen være og hvad bliver kassens rumfang for at spillet kan gemmes deri?

c) Hvor meget luft bliver der i kassen, når spillet er deri?

d) Pakken skal sendes med posten. Hvor meget vejer den?  (Egetræ 0,72 g/cm3) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2016 af mathon

afhængigt af om brikkerne skal kunne 'stå op' i kassen eller ligge ned.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2016 af StoreNord

2 rækker a 3 brikker med spidsen opad. Derimellem to med spidsen nedad.

Og så det samme ovenpå. Det giver 16 brikker ialt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2016 af StoreNord

I sådan en 5 cm tyk plade kan man bore huller til brikkerne.

Der skal vel også være palds til raflebæger og terninger?

Et raflebæger på 2*3*6 cm kan rumme alle brikkerne; og laver de det lidt højere, blir der også plads til terningerne oveni.


Svar #4
07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet)

skal jeg ikke først regne keglernes rumfang ud ? og dernæst finde ud af hvor meget træ der skal købes ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2016 af StoreNord

Du har ret, vi var lidt for langt fremme. Men man vil nok lave keglerne af en rundstok. Ellers blir det nok for svært.


Svar #6
07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet)


Svar #7
07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet)

mener du jeg skal bruge cylinder formlen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2016 af StoreNord

Ja.

Alternativt; hvis man kun skal lave det teoretisk kan man selvfølgelig godt bruge Et raflebæger en klods på 2*3*6 cm. Hvis man er dygtig med en sav!


Svar #9
07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet)

altså lise skal bruge 36 cm træ 

og peter skal bruge 40*40* 5= 8000 cm^3 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2016 af StoreNord

Lise skal bruge 16*3 cm træ


Svar #11
07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet)

hvor får du  16 fra 


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2016 af StoreNord

I Ludo har hver spiller 4 brikker. 4 spillere skal have 4*16 briller a 3 cm


Svar #13
07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet)

okey kan det passe at 

Lise skal bruge 16*3 = 48 cm 

40*40*5 = 8000 cm^3 

læreren skal købe  8048 cm træ 


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. november 2016 af StoreNord

Lise skal bruge 48 cm rundstok à 1 cm tykkelse. Men du har ikke brug for rumfanget endnu endnu.

Peter skal bruge et stykke træ på 40*40*5 cm. Du skal ikke beregne rumfanget endnu.


Svar #15
07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet)

okey men skal læreren bestille 8048 cm træ? synes bare resultatet ser forkeret ud 


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. november 2016 af StoreNord

48 cm rundstok à 1 cm tykkelse er    48*Pi*0.52 =12Pi=37,7 cm3

Læreren skal ikke bestille træ i kilovis, men efter cm-mål.

En ting jeg lige vil nævne: Dèt Ludo-brædt er meget tykt. Skulle det ikke ha været 5 mm?


Svar #17
07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet)

i opgaven står der 50mm


Svar #18
07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet)

synes også det der ret tyk det er jo 5 cm ;/ 


Svar #19
07. november 2016 af Saaaaraaaa (Slettet)

passer det så ikke med at det er 8000 cm ? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. november 2016 af AMelev

Niveau 10 klasse passer ikke alt for godt med din profil STX 3g. Det er ikke smart, at hjælperne ikke ved, hvilket niveau, vi kan forvente hos spørgeren. Hjælp-formuleringen til en 10. klasses elev adskiller sig væsentligt fra hjælp til en 3g A-niveau elev, da værktøjskassens indhold hosd e to grupper er forskellig.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.