Matematik

0 = 1= a?

08. november 2016 af Rossa - Niveau: A-niveau

Hej derude.
Der er noget, som ikke er klar til mig, når der står 0 = 1 = a.

Texten følger herunder:
Bemærkning 647 Hvis man udstyrer en mængde med ´et element a med de to ens kompositionsregler:
a + a = a , og a · a = a, så er ({a} , +, ·) en ring med to ens neutralelementer 0 = 1 = a. Denne ring kaldes nul-ringen. 

Vil nogen derude forklare det med et eksemplel, da 0 = 1 = a kan ikke være rigtigt.
På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2016 af peter lind

Problemet opstår fordi du opfatter 0 og 1 som tal i vores normale talsystem. 0 står for at det er det neutrale element ved additionen. Tilsvarende står 1 for at det er det neutrale element ved multiplikationen. Du kunne i stedet kalde dem noget andet for eks. e+ og e·


Svar #2
08. november 2016 af Rossa

Er der noget forskel mellem det neutrale element for addition som er 0 , og 0 der står i det normale talsystem?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2016 af peter lind

De har jo samme egenskaber; men det er i forskellige mængder.


Skriv et svar til: 0 = 1= a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.