Matematik

Matematik V

08. november 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogle, som kan hjælpe med den sidste del af denne opgave?

Kompleks.png

Vedhæftet fil: Kompleks.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2016 af peter lind

Beregn lagranges restled for Taylorpolynomiet af orden 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2016 af Stats

Antag at f og dens n + 1 første differentierte er kontinuerlige på intervallet [a,x]. Lad M være et tal sådan at |f(n+1)(t)|≤M for alle t mellem a og x. Da er

                |Rnf(x)| ≤ [M/(n+1)!] |x-a|n+1

1. Find den n + 1 differentierte til f(t) = sin(t), hvor n i dit tilfælde er 2.
2. Find et tal M, således at |f(n+1)(t)|≤M
3. Indsæt i formlen og regn ud...

Husk, at a = 0 (dit udviklingspunkt er jo 0)
x = 1/10, da |Rnf(x)| = |f(x) - Tnf(x)|

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
08. november 2016 af lokpæø (Slettet)

Tænker jeg rigtigt, hvis jeg gøre således:

\tiny R_2(x)=|f(x)-P_2(x)|, når 1/10 indsættes bliver det til:
\tiny \left | sin\left ( \frac{1}{10} \right )-\frac{1}{10} \right | =\frac{f^{(3)}(s)}{3!}*(x-0)^3=\frac{-sin(s)}{6}*\left ( \frac{1}{10} \right )^3=\frac{-sin(s)}{6000}

men hvordan kan jeg konkludere, at \small \left | sin\left ( \frac{1}{10} \right )-\frac{1}{10} \right |\leq \frac{1}{6000}?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2016 af Stats

1.
Den n + 1 differentierte til f(t) = sin(t), hvor n = 2....

Du har at f''(t) = -sin(t).. Du har derfor f'''(t) = -cos(t).

2.
Cosinus er begrænset i intervallet I = [-1,1].
Derfor er |-cos(t)| begrænset i intervallet I = [0,1]
Hvis du skal finde et M således |f(n+1)(t)|≤M, så kan vi vælge M = 1.

3.
Indsætter i formlen:
|Rnf(x)| ≤ [M/(n+1)!] |x-a|n+1

|R2f(1/10)| = |sin(1/10) - T2f(1/10)| = |sin(1/10) - 1/10| ≤ [1/(2+1)!]·[1/10 - 0]2+1 = [1/6]·[1/1000] = 1/6000

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Matematik V

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.