Matematik

finde y og x værdi

11. november 2016 af Skyg (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej har en opgave hvor jeg skal finde punkter til et koordinatsystem ud fra nogen ligninger

men ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det and

y = -1,5 · x + 3 og y = x + 3

jeg skal ud fra de 2 finde punkter men hvordan starter jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2016 af PeterValberg

indsæt udvalgte værdier for x og beregn den tilhørende y-værdi

for eksempel:

y = -1,5 · 0 + 3 = 3

Du har således punktet (0,3) på linjen for den første ligning y = -1,5 · x + 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. november 2016 af Skyg (Slettet)

undskyld men forstår ikke hvordan du får 0.3 ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2016 af PeterValberg

undskyld men forstår ikke hvordan du får 0.3 ud fra det?

 Jeg får ikke 0.3 ud af det (det er nemlig et tal), jeg får (0,3), hvilket er
koordinaterne til et punkt, der ligger på linjen (en ret linje), der har ligningen y = -1,5x + 3

Jeg indsætter simpelthen værdien 0 i stedet for x og beregner, hvad y bliver (hvilket er 3)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
11. november 2016 af Skyg (Slettet)

hvad med  y = x + 3 er det så y = 0 + 3 ?  


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2016 af PeterValberg

Ja, det kan du godt gøre, så får du punktet (0,3),
hvilket betyder, at linjen y = x + 3 også går gennem
punktet (0,3)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
11. november 2016 af Skyg (Slettet)

kan du forklare hvorfor du vælger 0 som x er det standard eller ?

undskyld jeg spørger jeg prøver bare at forstå det :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2016 af PeterValberg

Nej, det er bare et tilfældigt valgt tal, jeg kunne også have valgt 1, 2, .... 
Du skrev jo i #0, at du skulle finde punkter og jeg viste et eksempel herpå.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
11. november 2016 af Skyg (Slettet)

okay mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: finde y og x værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.