Matematik

Omregn det samlede forbrug i 2011 til antal flasker vin pr. uge pr. person over 14 år.

14. november 2016 af HKCamilla - Niveau: 10. klasse

Det samlet beløb er 47944, men det er både for øl, vin og spiritus. Men det var jo også det, man skulle bruge. Så får man at vide: I 2011 var der ca. 4,1 mio. mennesker over 14 år i Danmark. 1 liter ren alkohol svarer til ca. 8 liter vin. 1 flaske vin indeholder 75 cl. 

Men jeg skal ærligt indrømme, at jeg er helt lost, hvordan denne opgave skal løses. Altså man får jo alle informationerne at vide. Men ja. Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af mathon

Er det 47944 liter ren alkohol?


Svar #2
14. november 2016 af HKCamilla

Undskyld, ja, kom vist til at kalde det for beløb. Men ja, det er samlet forbrug over ren alkohol. Eller retter øl, vin og spiritus.

Svar #3
15. november 2016 af HKCamilla

Everybody, nogen der kan hjælpe mig med opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2016 af lionpanda (Slettet)

#0

Det samlet beløb er 47944, men det er både for øl, vin og spiritus. Men det var jo også det, man skulle bruge. Så får man at vide: I 2011 var der ca. 4,1 mio. mennesker over 14 år i Danmark. 1 liter ren alkohol svarer til ca. 8 liter vin. 1 flaske vin indeholder 75 cl. 

Men jeg skal ærligt indrømme, at jeg er helt lost, hvordan denne opgave skal løses. Altså man får jo alle informationerne at vide. Men ja. Nogen der kan hjælpe? :)

Det er 47944 liter ren alkohol, ikke?

Og over hvor lang tid er dette? Er det pr. år for 4,1 millioner mennesker?

Hvis det endelig er pr. år, vil regnestykket lyde således:

47944 liter ren alkohol · 8 = 383552 liter vin

For at omregne "Liter" til "Centiliter" skal vi gange med 100.

383552 liter · 100 = 38355200 cl vin

Derefter dividerer vi med 75, for at finde flaskeantallet.

38355200 cl vin / 75 = 511403 flasker (rundet op fra kommatal)

Herefter skal vi dividere med 52, da der er 52 uger på et år.

511403 flasker / 52 = 9835 flasker pr. uge (rundet op fra kommatal)

Håber det hjælper :-)


Svar #5
15. november 2016 af HKCamilla

Tak for hjælpen, men det skulle bare tages ud fra det samlede forbrug i år 2011. :) Så ved jeg ikke om stykket lyder lidt anderledes?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2016 af lionpanda (Slettet)

#5 Tak for hjælpen, men det skulle bare tages ud fra det samlede forbrug i år 2011. :) Så ved jeg ikke om stykket lyder lidt anderledes?

Hvis du med dette mener, at 47944 er i hele år 2011, vil stykket lyde på præcis samme måde.


Svar #7
15. november 2016 af HKCamilla

Okay, jamen tak for hjælpen. :)

Skriv et svar til: Omregn det samlede forbrug i 2011 til antal flasker vin pr. uge pr. person over 14 år.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.