Matematik

toppunkt

15. november 2016 af Alice12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har fået følgende opgave

En parabel er graf for funktionen
f(x)=-x^2+6x+4

Bestem koordinatsættet til toppunktet for parablen.
Jeg har brugt toppunktsformlen : -b)/2a og -d)/4a
Jeg har brugt begge formler og indsat værdierne til at finde kordidnatsættene, og har fået tallene -3 og -5. 
Er meget i tvivl om jeg overhovedet har gjort det rigtigt, og kan toppunkt være negativ? håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2016 af AMelev

Du har bestemt toppunktet T(-3,-5). Toppunktet er ikke negativt, men har negative koordinater, og det er helt i orden.

Benyt dit CAS-værktøj til tjek. Tegn grafen for f og aflæs toppunktet.
Du vil så opdage, at dit toppunkt er forkert.

Hvad har du fået nedenstående til? Jeg tror måske, at du har en forkert a-værdi.
a = ...
b = ...
c = ....
d = ,,,,


Svar #2
15. november 2016 af Alice12 (Slettet)

a= 1

b=6

c=c

d=20


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2016 af AMelev

Du har overset - foran x2, a = -1.
Jeg går ud fra, du mener c = 4? b er OK, men du skal så lige have d rettet til.

Tjek det nye resultat med grafen.


Skriv et svar til: toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.