Fysik

Tryk og kraft

17. november 2016 af Alex999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen:)

Har 2 opgaver jeg virkelig har svært ved, håber der nogen der kan hjælpe miig:)

Opgave 1: 

Nogle gange sejler ubåden helt nede i 100 meters dybde.

Idet atmosfæretrykket sættes til 1 atm. Skal du beregne, hvor stort et tryk (angivet i Pa), der er på ubådens yderside i 100 meters dybde.

Vandets massefylde sættes til 1,035 g/cm3.

Opgave 2: 

Et vindue i ubåden er firkantet og måler 25 cm x 25 cm 

Hvor stor en kraft skal vinduet mindst, kunne holde til, når ubåden sejler i 100 meters dybde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2016 af peter lind

opgave 1: tryk = massefylde*dybde+atmosfærens tryk

opgave 2: Kraft = tryk*areal


Svar #2
17. november 2016 af Alex999 (Slettet)

Altså til opgave 1 skal man bruge følgende formel: p = ρ0 + ρ * g * h   

spørgsmålet er bare, hvad er  ρ0? altså det er trykket ved overfladen, men hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2016 af peter lind

det er trykket på overfladen altså 1 atm


Svar #4
17. november 2016 af Alex999 (Slettet)

Nårh ja! taak for hjælpen!


Skriv et svar til: Tryk og kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.