Fysik

Ellære

18. november 2016 af Asef (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

har brug for hjælptil denne opgave.

En tråd af tin har længden 5,5 m, tværsnitsarealet 1,8 mm^2 og temperaturen 25 celcius.

a) beregn trådens masse.

b) beregn trådens resistans.

c) beregn den varmemængde, der skal tilføres tråden, således at hele tråden smelter.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2016 af mathon

a)
       masse = volumen · massefylde


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2016 af mathon

b)
       R_{tr\! \aa d}=R_{20}\cdot \left ( 1+\alpha _{Sn}\cdot \Delta T \right ) = volumen · massefylde


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2016 af mathon

c)
       E_{varme}=m\cdot c\cdot \Delta T+m\cdot L_{smel\! t}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2016 af Eksperimentalfysikeren

Slå tin op i din bog eller på nettet. Her kan du finde tins massefylde, dets specifikke modstand, dets specifikke varmekapacitet, dets specifikke smeltevarme og dets smeltepunkt. Du kan så benytte:

Rumfanget af en cylinder = længden * tværsnitsarealet

Masse = massefylde * rumfang

Resistans = specifik modstand * længde / tværsnitsareal

Energi til opvarmning = specifik varmekapacitet * temperaturforskel * masse

Energi til smeltning = specifik smeltevarme * masse.


Svar #5
18. november 2016 af Asef (Slettet)

tak for hjælpen.

hvad med opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2016 af Eksperimentalfysikeren

For at smelte tråden, skal den først opvarmes til smeltepunktet, og derefter skal den smeltes. Det er derfor, jeg har agivet to energiudtryk.


Svar #7
18. november 2016 af Asef (Slettet)

temperaturenforskellen er det = 25 grader celsius?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det er smeltepunktet minus 25 grader celcius


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2016 af mathon

temperaturforskellen
                                          \Delta T=(232-25)\; C
    


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. november 2016 af mathon

korrektion:
                       b)
                                   R_{tr\! \aa d}=R_{20}\cdot \left ( 1+\alpha _{Sn}\cdot \Delta T \right ) 


Svar #11
21. november 2016 af Asef (Slettet)

Tak, jeg har klaret den

Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.