Matematik

Bestem koordinatsættet

20. november 2016 af duvedik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne opgave:

a)    Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x)=x3-x+1, hvori tangenten er parallel med linjen y= 2x +5


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2016 af PeterValberg

og? hvad er du i tvivl om? hvad har du gjort dig af overvejelser?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2016 af PeterValberg

Du skal starte med at løse ligningen:

(x^3-x+1)'=2x+5

det giver dig x-koordinaterne til de ønskede punkter.
Den tilhørende y-koordinat kan bestemmes vha. forskriften for f

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
20. november 2016 af duvedik (Slettet)

Jeg er håbløs og kan ikke forstå hvordan man løser det?

kan i hjælpe mig med udregning og facit


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. november 2016 af PeterValberg

#3 NEJ, det kan (og skal) vi (bestemt) ikke.
     Men vi kan hjælpe dig lidt på vej :-)

Se video nr. 3 og 4 på denne videoliste < LINK > og nr. 10 og 11 på denne < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2016 af StoreNord

#0     Lad os så høre, hvad du fik; bortset fra hovedpine.         :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. november 2016 af Capion1

# 2
Højre side af ligningen skal være 2 .


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. november 2016 af MatHFlærer

#5 hahahaha,........... :) 

#0 du får ikke udregningerne, fordi så får du intet ud af det, du kan så få facit og så kan vi sammen løse opgaven :)

Facit:

Koordinaterne er

A=(-1,1) og B=(1,1)

Vink:

Differentier funktionen og sæt f(x)=a

Hvor a er hældningskoefficienten fra linjen.


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.