Matematik

Vektorer

26. november 2016 af biotek222 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder med en opgave som lyder følgende:

På figuren ses vektorerne a, b, c og d. Bestem vektorene af a * c, og vektorene af a * d, når det oplyses, at a*b=7.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2016 af mathon

Medsend figuren.


Svar #2
26. november 2016 af biotek222 (Slettet)

Her er opg. med figur

Vedhæftet fil:1650.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2016 af AMelev

Projektionen af b, c og d på a er den samme. Benyt projektionsformlen.


Svar #4
26. november 2016 af biotek222 (Slettet)

Kender godt formlen, det er den der hedder a1=(a*b/|b|^2)b

Men jeg kender jo kun a*b, men jeg ved ikke hvad koordinaterne er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2016 af AMelev

Nej, det er projektionen af a på b - det er projektionerne på a, der er ens.

Lad være med at bekymre dig på forhånd - skriv formlerne for alle tre rigtigt op, og sortér det fra, som er ens - så løser problemet sig forhåbentlig.


Svar #6
26. november 2016 af biotek222 (Slettet)

Ah, så den kommer altså til at hedde b1=(b*a/|a|^2)a

c_1=(c*a/|a|^2)a

d_1=(c*a/|a|^2)a

?


Svar #7
26. november 2016 af biotek222 (Slettet)

Så jeg skal jo vel bare erstatte b, c og d på formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2016 af AMelev

Ja - der var slet ikke grund til bekymring, vel? :)

Hov, hvor blev din melding om, at de alle tre var 7, af? Det var den, jeg svarede på her.


Svar #9
26. november 2016 af biotek222 (Slettet)

Altså a*b=7

a*c=7

a*d=7


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. november 2016 af AMelev

Nemlig!


Svar #11
26. november 2016 af biotek222 (Slettet)

Når, på den måde! Tak for svaret!


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.