Matematik

Bestem den samlede pris for indhegningen udtrykt ved x

29. november 2016 af Karen1998 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hvordan løser jeg denne opgave? Det er uden hjælpemidler og skal laves i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2016 af peter lind

stengærdets længde er x, hækkens længde er x + 2h. Pris er de opgivne priser ganget med de tilsvarende længder- havens areal h*x find  af det sidste h udtrykt ved x og sæt det ind i udtrykket for prisen


Svar #3
29. november 2016 af Karen1998 (Slettet)

Så udtrykket ville blive 900 + x+2h*300 - h*x ?
Er ikke sikker på jeg forstår det helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2016 af peter lind

hækkens længde er x+2h ganger du det med prisen pr m for hækken får du

hækpris = (x+2h)*300 kr

gærdets længde er x så

gærdepris = x*900 kr

Desuden gælder x*h = grundareal


Svar #5
29. november 2016 af Karen1998 (Slettet)

Så 900x+(x+2h)*300-x*h ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2016 af peter lind

nej hvorfor trækker du de x*h fra ?


Svar #7
29. november 2016 af Karen1998 (Slettet)

Det skrev du :D hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2016 af peter lind

#7 Læs dog hvad jeg har skrevet x*h er arealet af haven Ud fra det kan du finde h udtrykt ved x. Indsæt dette i udtrykket for prisen


Skriv et svar til: Bestem den samlede pris for indhegningen udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.