Matematik

Problemregning - målstoksforhold

03. december 2016 af mari85h3 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg skal tegne målstoksforholdet af en fodboldbanes omrids, fodboldbanen er 65 m bred og 105 m lang. Målstoksforholdet er 1:500.

Hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2016 af sjls

Målestoksforholdet på 1:500 betyder, at hver gang du tegner 1 centimeter på et stykke papir, så svarer det til 500 centimeter i virkeligheden.

Så hvis du eksempelvis skal tegne fodboldbanens længde på 105 meter i det opgivede målestoksforhold, så må længden L af stregen på papiret skulle være:

L = (105*100cm)/500
L = 21 cm.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2016 af StoreNord

Definitionen på målestoksforhold er    MF=\frac{model}{virkelighed} ,

hvor MF er en brøk, og model hhv enhed har samme enhed (for eksempel meter)


Skriv et svar til: Problemregning - målstoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.