Matematik

Primtalsfaktorisering

09. december 2016 af Jonathan9meg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er i gang med at redegøre for matematikker bag primtalsfaktorisering, men er kort på gode hjemmesider, med forklaringer der går i dybden.
hvis nogle ligger inde med links eller henvisninger til bøger (danske såvel som engelske) vil jeg være meget taknemlig.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2016 af Stats

Der er ikke så meget forklaring... Alle hele tal er opbygget af primtal. Altså, et helt unikt produkt af primtal.

1 - siges dog ikke at være et primtal
2 - primtal
3 - primtal
4 = 2·2 - produkt af primtal
5 - primtal
6 = 2·3 - produkt af primtal
7 - primtal
8 = 2·2·2 - produkt af primtal
9 = 3·3 - produkt af primtal
10 = 2·5 - et produkt af primtal

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Primtalsfaktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.