Matematik

Matematik og tal

13. december 2016 af youcandoit (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej er der nogen der kan hjælpe mig.

(x-3)2^ = Er det -7?

vis mig gerne udregningen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvad er din (rigtige) ligning? 


Svar #2
13. december 2016 af youcandoit (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvad er din ligning? 

Lige nu står der:

(x-3)2^ = Er det -7


Svar #4
13. december 2016 af youcandoit (Slettet)

Jeg skal bare udregne (x-3)2^ 

Der står ikke andet :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det må vel hedde: (x - 3)2

(x - 3)2 = x2 + 9 - 6x  i henhold til første kvadratsætning, der siger: (a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab


Svar #6
13. december 2016 af youcandoit (Slettet)

Ja. (x-3) 2^ (^) Det står for, at to tallet bliver set i anden 


Svar #7
13. december 2016 af youcandoit (Slettet)

Hvorfor minus med 6?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2016 af Skaljeglavedinelektier

#6 Ja men man skriver det normalt som: (x - 3)^2 og ikke som (x - 3) 2^. 

(x - 3)2 = (x - 3) · (x - 3) = x2 - 3x - 3x + 9 = x2 - 6x + 9  

Det bliver -6x, fordi x · (-3) giver -3x, og fordi (-3) · x giver -3x, hvilket tilsammen giver -6x. 


Svar #9
13. december 2016 af youcandoit (Slettet)

Ja, min fejl. Undskyld:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det skal du ikke undskylde for :) 

Hvordan fik du det til -7, hvis jeg må spørge? 


Skriv et svar til: Matematik og tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.