Matematik

Optimering med livredder

14. december 2016 af menneske1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Har en opgave med en livredder som sidder i punkt L.
Han skal ud og redde en person i punktet P.

Opgaven lyder så:
Det punkt som livredderen krydser fra strand til lavt vand kaldes G1 (x1 ,0) og punktet hun krydser fra lavt til dybt vand kaldes G2 (x2 ,5)

Beregn hvilke punkter G1 og G2 livredderen skal krydse for at den samlede tid bliver mindst mulig. 

Hastighed:
Land = 3 m/s
Lavt vand = 2 m/s
Dybt vand = 1 m/s

Har lavet denne lille tegning for at give et bedre overblik over det:
http://prntscr.com/djce4l

Vi har så opstillet en ligning for den hurtigste vej:
http://prntscr.com/djcaza

Det vi har brug for hjælp til er så hvordan vi beregner og optimere det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2016 af peter lind

Det du kalder x i din formel er det samme som x1

Differentier funktion med hensyn til henholdsvis x1 og x2 og sæt resultaterne = 0. Det giver to ligninger i x1 og x2, som du må løse


Skriv et svar til: Optimering med livredder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.