Matematik

isolere variabel i eksp ligning

15. december 2016 af JLem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen der kan forklare mig hvordan jeg isoler T i nedenstående ligning:

Mt=6,1*exp((17*T)/(235+T)

mener at

log(Mt/6,1) = (17*T)/(235+T)

men så går jeg i stå. nogen forslag ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2016 af mathon

                            M_T=6{,}1\cdot e^{\frac{17T}{235+T}}

                            \frac{M_T}{6{,}1}= e^{\frac{17\cdot T}{235+T}}

                             \ln\left (\frac{M_T}{6{,}1} \right )=\frac{17\cdot T}{235+T}

                             \ln\left (\frac{M_T}{6{,}1} \right )=\frac{17}{\frac{235}{T}+1}

                             \frac{235}{T}=\frac{17}{\ln\left (\frac{M_T}{6{,}1} \right )}-1

                              \frac{T}{235}=\left (\frac{17}{\ln\left (\frac{M_T}{6{,}1} \right )}-1 \right )^{-1}

                               T=235\cdot \left (\frac{17}{\ln\left (\frac{M_T}{6{,}1} \right )}-1 \right )^{-1}

                                                           

                           


Svar #2
15. december 2016 af JLem (Slettet)

super tak.

foretrækker dog 

T= 235/(17/ln(Mt/6,1)-1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2016 af Soeffi

#0 Ti-NSpire:


Skriv et svar til: isolere variabel i eksp ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.