Fysik

Radioaktive henfald

15. december 2016 af STE02 - Niveau: A-niveau

Hej SP 

Jeg er i gang med SRP, og vil gerne høre, om der er nogen, der ved, hvorfor nogle stoffer henfalder hurtigere end andre. Jeg ved, at det har noget med halveringstiden/henfaldskonstanter at gøre, men har henfaldstypen også noget med dette at gøre? Hvis der er nogen, som gider at forklare det, vil det være dejligt!

På forhånd tak! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2016 af mathon

Det afhænger bl.a. af kernens specifikke, energetiske stabilitetsforhold,
som giver sig til kende i en specifik halveringstid og henfaldskonstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2016 af mathon

                 A\left ( t+T_{\frac{1}{2}} \right )=A_0\cdot e^{-k\left ( t+T_{\frac{1}{2}} \right )}=\left (A_0\cdot e^{-kt} \right )\cdot e^{-kT_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}A(t)\: \: \: \: \: k>0

                                                                                    A(t)\cdot e^{-kT_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}A(t)

                                                                                    e^{-kT_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}

                                                                                   -kT_{\frac{1}{2}}=-\ln(2)

                                                                                   T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{k}


      A(t) er aktiviteten til tiden t.                                     

                                                                                

                                                                                
 


Skriv et svar til: Radioaktive henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.