Matematik

Løsningskurver til differentialligning vha. Euler

20. december 2016 af miiiizzoo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med SRP, og skal inden længe aflevere min opgave. 

Men Pt. sidder jeg fast med opgave der siger:

Find løsningskurver til differentialligningen y'= [\sqrt{y/x}]  vha. Eulers metode ved forskellige steplængder. Det oplyses at y(1)=3, 

Bestem vha. Eulers metode funktionsværdien i x=68 og vurder vedforskellige steplængder størrelsen af fejlen i forhold til den eksakte værdi. 

Hvad gør jeg?? hvordan skal den laves? over maple eller excel hvad bedst?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2016 af AMelev

Hvilket værktøj, du bruger til beregningerne er ligegyldigt, så vælg det, du synes er nemmest at håndtere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2016 af Number42 (Slettet)

Du kan checke med den analytiske  løsningen y(t) = x+ Sqrt(x) * C1 + C1^2 /4 


Svar #3
20. december 2016 af miiiizzoo (Slettet)

Tak for hjælpen gutter 


Skriv et svar til: Løsningskurver til differentialligning vha. Euler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.