Matematik

Monotoniforhold

22. december 2016 af snilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgave. 

Jeg har fået nulpunktet til x= 1/3

Tangenten til yt: 5x+1 

Men hvordan bestemmer jeg monotoniforholdene for f

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2016 af peter lind

Løs ligningen f'(x) = 0. f'(x) er en kontinuert funktion så f'(x) skifter kun fortegn i nulpunkter. Hvis f'(x) > 0 er funktionen voksende, hvis den er negativ er funktionen aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2016 af mathon

Dit nulpunkt for f(x) og din tangent i \left (2\; ;f(2) \right ) er forkerte.


Svar #4
22. december 2016 af snilo (Slettet)

Hvad gør jeg forkert. Beregningerne ses på det vedhæftede billede


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. december 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. december 2016 af peter lind

Jeg kan ikke se, at du du skriver har noget som helst med den stillede opgave at gøre. Har du vedlagt den rigtige?.

Nulpunkter: Du skal løse ligningen 2x3 -½x2-x+7 = 0 Du løser ligninen 3x-1=0

Tangent. Du skal finde den afledede af funktionen. Det bliver f'(x)= 6x2-x-1 Derefter finde f'(2) det er ikke 5. Du skal dernæst finde  0  punkter for f'(x) det er ikke 1/3. Der er desuden 2 løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. december 2016 af mathon

                               6x^2-x-1=0

                                      x=\left\{\begin{matrix} -\frac{1}{3}\\ \frac{1}{2} \end{matrix}\right.        som er monotoniintervalgrænser.


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.