Kemi

Natron hjælp!!

04. januar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmål: Antag derefter, at omdannelsen af NaHCO3 sker som angivet i reaktions
skema nr. 4 3NaHCO3 →  Na2CO3 + NaOH + H2O + 2CO2. Beregn masserne af NaOH og Na2CO3.

Jeg kender n, m, M af NaHCO3


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2017 af mathon

                                             3\, NaHCO_3\; \rightarrow \; Na_2CO_3\; +\; NaOH\; +\; 2\, CO_2\; +\; H_2O
ækvivalente mængder:             3 mol                        1 mol              1 mol
                                             3 · 84,007 g              105,989 g           39,997 g

                                                  m                                x                       y

forholdsregning:
                                                      \frac{x}{105{,}989\;g}=\frac{m}{252{,}021\; g}=\frac{y}{39{,}997\; g}

                                                      x=m_{Na_2CO_3}=\left (\frac{m}{252{,}021\; g} \right )\cdot \left ( 105{,}989\;g \right )

                                                      y=m_{NaOH}=\left (\frac{m}{252{,}021\; g} \right )\cdot \left ( 39{,}997\;g \right )


Skriv et svar til: Natron hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.