Matematik

Hjælp!

15. januar 2017 af anonym005 - Niveau: C-niveau

Opgave 2, b og c kan jeg ikke finde ud af, er der nogen venlige sjæle der kan hjælpe mig?


Svar #1
15. januar 2017 af anonym005

Det antal laks, der årligt bliver fanget i Skjern Å, er vokset i perioden 2002-2006.  Figuren viser, at udviklingen med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær model

hvor x er antal år efter 2002, og y er det antal laks, der blev fanget. Det oplyses, at grafen for denne lineære model går gennem punkterne (1, 134) og (4, 311).

a) Bestem tallene a og b.  

b) Hvad er den årlige vækst i antallet af fangede laks ifølge modellen?

c) Bestem antallet af fangede laks i 2007 og 2008 ifølge modellen.    

Kommentér modellen, når det oplyses, at der i 2007 blev fanget 399 laks,    og at der i 2008 blev fanget 878 laks. Kilde


Svar #2
15. januar 2017 af anonym005

Mit bud på a og b er 59 og 75

Vil svaret til b så være at den årlige vækst er 59x? 

Hvad menes der med at kommentér modellen


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2017 af mathon

kommentér modellen:
                                      
"Er der en rimelig sammenhæng mellem modellens fangstforudsigelse
                                        og de opgjorte fangsttal?"


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2017 af mathon

lineær model:
For tre punkter hvoraf to faste \left ( x_1,y_1 \right ) og \left ( x_2,y_2 \right ) og et variabelt \left ( x,y \right )
har man:
                              \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\; \; \; \; \; \; x_2\neq x_1

                              \frac{y-134}{x-1}=\frac{311-134}{4-1}


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2017 af mathon

…hvoraf
                   y-134=59(x-1)

                   y=59x+75


Svar #6
15. januar 2017 af anonym005

#4 Ja, det har jeg regnet ud

Hvad mener du med #3? Altså om der er overensstemmelse mellem den funktion jeg er kommet frem til og figuren?


Svar #7
15. januar 2017 af anonym005

Nej vent tror ikke jeg har regnet det ud på den samme måde, er lidt forvirret nu


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2017 af mathon

Du har måske:
                               a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{311-134}{4-1}=59
           og
                               b=134-59\cdot 1=75

                               y=59x+75        


Svar #9
15. januar 2017 af anonym005

Jeg nogenlunde


Svar #10
15. januar 2017 af anonym005

Jeg kom frem til b på en anden måde, men ja det det samme 
 


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.