Matematik

Reducere eksamensspørgsmål

17. januar 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

\frac{8*p*q^{3}}{2*p*q} Hvordan udregnes denne? Det eneste jeg forstår er at man tager og udregner potensen først og det giver vel 3q eller hvad...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af mathon

                       \frac{2^3\cdot p\cdot q^3}{2\cdot p\cdot q}=2^{3-1}\cdot p^{1-1}\cdot q^{3-1}=2^2\cdot p^0\cdot q^2=2^2\cdot 1\cdot q^2=4q^2


Svar #2
17. januar 2017 af MMLL13

Hører potensen 3 til alle tallene i tælleren eller kun til q'et? Og hvor får du 1 tallet fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2017 af mathon

…(potens)eksponenten 3 hører kun til q'et; ellers kulle det noteres(23·p·q)3.


Skriv et svar til: Reducere eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.