Matematik

Komplekse tal

19. januar 2017 af nichole12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder man den komplekst konjugerede?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af peter lind

den kompleks konjugerede til a+i*b er a-i*b


Svar #2
19. januar 2017 af nichole12 (Slettet)

Okay.

Ved du, hvordan 5 + 5i / (5) giver 1 + i?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2017 af PeterValberg

#2 almindelig brøkregneregel :-)

\frac{a+b}{c}=\frac{a}{c}+\frac{b}{c}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2017 af Stats

Den kompleks konjugerede finder man ved, at skifte fortegn på imarginærdelen...

Eksempel:

Den kompleks konjugerede til
\overline{5}=5

Den kompleks konjugerede til
\overline{5+i}=5-i

Den kompleks konjugerede til
\overline{i}=-i

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
20. januar 2017 af nichole12 (Slettet)

Tak skal I have!

Dennis Svensson, hvad indikerer stregerne over tallene på venstre side?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2017 af Stats

Stregen indikere, at det er en kompleks konjugering jeg foretager mig af indmaden... :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
21. januar 2017 af nichole12 (Slettet)

Lækkert, tak for det!


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.