Matematik

Komplekse tal

20. januar 2017 af nichole12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg kan ikke forstå, hvordan 2 + 7i + 3i^2 skal give 2 - 3 + 7i.

Nogle, der kan hjælpe med en forklaring? Billede vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2017 af VandalS

Kan du definitionen på i? Måske ville det klargøre det for dig, da du i så fald også ved hvad i^2 giver.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2017 af fosfor (Slettet)

Defintionen er:  i = √(-1), dvs.

i2 = (√(-1))2 = -1

Da "i anden" og kvadratroden går ud med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2017 af Stats

\\ z=(2+i)(1+3i)\textup{ Det komplekse tal z}\\ =(2+i)\cdot 1+(2+i)\cdot 3i\textup{ Der er blevet ganget ind i parentesen}\\ =2\cdot 1+i\cdot 1+2\cdot 3i+i\cdot 3i\textup{ Der er blevet ganget ind i parentesen}\\ =2+i+6i+3i^2\textup{ Der er reduceret}\\ =2+7i-3\textup{ anvendt }i^2=-1\\ =-1+7i\textup{ Reduceret}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
21. januar 2017 af nichole12 (Slettet)

Taktak, Dennis Svensson. Du gør det hele mere overskueligt!! Håber, at du får en tilfredsstillende dag :)


Svar #5
21. januar 2017 af nichole12 (Slettet)

Har I mulighd for at hjælpe med vedhæftede billede? I opgave a får jeg ikke samme svar som facit, mens jeg i opgave b ikke har nogen idé om, hvordan opgaven skal løses.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.