Matematik

Finde diameter hjælp!

24. januar 2017 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Diameteren i den nederste grundflade er lig med 45 mm, diameteren i 
den øverste grundflade er lig med 65 mm, og højden er lig med 90 mm.

Du skal bestemme overfladearealet af plastdrikkebægeret.

Resultatet er 17236,35mm^2

hvordan finder man frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2017 af selmalyn (Slettet)

Der er en formel for dette. For plastikbægeret er faktisk bare en keglestub - det er en kegle, men toppen er skåret af. Jeg har vedlagt en ekstrem grim tegning, men måske det giver et bedre billede. 

Nederst på billedet er formlen.

h er altså som indtegnet højden - dvs. 90mm

r_1 er radius af den mindste cirkle, altså det de betegner som den nederste grundflade

r_2 er radius af den største cirkle, altså det de betegner som den øverste grundflade

og O er overfladeareal som du kigger efter :D

Håber det hjalp!


Svar #2
24. januar 2017 af Peter0541 (Slettet)

selma hvordan

kan du ikke skrive det ind


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2017 af selmalyn (Slettet)

I den første parantes i formlen står der (r_1+r_2). Dvs at du skal plotte radiusserne for de to cirkler ind. r_1 er radius af den mindste cirkle, altså det de betegner som den nederste grundflade. r_2 er radius af den største cirkle, altså det de betegner som den øverste grundflade. Radius er jo det halve af diameteren, som er opgivet i opgaven. Dermed:

r_1=1/2*d_1=1/2*45=22,5mm

r_2=1/2*d_2=1/2*65=32,5mm

På h's plads skal du plotte højden ind, denne er opgivet til at være 90mm.

Og det mærkelige T-tegn jeg har lavet som det første i formlen, det er altså bare pi ;)

Og husk at der altid er gange mellem paranteserne, dem har jeg bare ikke skrevet.

Herefer kan du jo bare bede din lommeregner eller maple regne det ud for dig


Skriv et svar til: Finde diameter hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.