Matematik

Trigonometri

28. januar 2017 af yase0112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En cirkel har radius 5, og et punkt P ligger i afstanden 9 fra centrum. Fra P trækkes tangenternes røringspunkter med cirklen. 

BEREGN DESUDEN DEN VINKEL, TANGENTERNE DANNER MED HINANDEN. <-- Det er den som jeg har brug for hjælp til. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2017 af peter lind

I opgaver som denne skal du altid lave en tegning for at få et overblik.

Kald centrum for cirklen C og røringspunktet for tangenten A. Trekant ACP er en retvinklet trekant C som den rette vinkel. Brug kendte regneregler for retvinklede trekanter til at finde den søgte vinkel


Svar #2
28. januar 2017 af yase0112 (Slettet)

Der er allerede en tegning i bogen, kunne bare ikke indsætte den herind. Jeg ved bare ikke, hvordan jeg skal beregne vinklen, hvor tangenterne rammer hinanden. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2017 af jantand

Den trekant du har er :

De 9 cm er hypotenusen i trekanten.

Radius = 5 er en katete.

Vinklen ved P er 2 gange vinklen i trekanten.

Sinus til vinklen i trekanten er 5/9 

Så kan du finde vinklen og gange den med to.

Det vigtigste i dit liv er Pythagoras læresætning.

Den skal du vide alt om. Hvis du bliver vækket kl. tre om natten skal du kunne fremsige den.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2017 af mathon

Når v er den spidse vinkel mellem tangenterne
har man:

              \sin\left ( \frac{v}{2} \right )=\frac{5}{9}

             v =2\sin^{-1}\left (\frac{5}{9}\right)


Svar #5
28. januar 2017 af yase0112 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.