Fysik

Tryk og opdrift

30. januar 2017 af hashim23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nendenfor ses en række opgaver, nemlig 3 opgaver, som omhandler tryk og opdrift, men har svært ved opg. 3. Jeg har, for at gøre det lettere, sat hele opgaven ind, så I kan få en god forståelse for, hvad vi er inde i. Nederst ville I kunne se, at jeg har markeret opg. 3 med fed, da det er den opgave, som kniber lidt.

PS: har vedhæftet de tre figurer :)

Opgaverne lyder:


Figur 1.1 viser et bæger med en væske, der står på en vægt. 

Figur 1.2 viser et messinglod, der er nedsænket i væsken. Loddet hænger i en tynd tråd, således at hele loddet er nedsænket uden at røre bunden. 

Loddet har massen 199,5 g og densiteten 8,47 g/cm3. 
 

a) Vis, at loddets rumfang er 23,55 cm3.


Væskens densitet er 1,235 g/cm3. 
 

b) Lav en skitse af de kræfter, der virker på loddet på figur 1.2, med angivelse af størrelse, retning og angrebspunkt.


På figur 1.3 er loddet sænket så langt ned, at det står på bunden af bægeret, og tråden ikke længere er strakt. 

På figur 1.1 viser vægten 334,8 g. 
 

c) Hvad viser vægten på figur 1.2 og på figur 1.3 ?

Vedhæftet fil: fysik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2017 af tyskeren11 (Slettet)

a)

\rho_{lod}=\frac{m_{lod}}{V_{lod}}\Leftrightarrow V_{lod}=\frac{m_{lod}}{\rho_{lod}}=\frac{199,5g}{8,47\frac{g}{cm^3}}=23,55371901cm^3\approx {\color{Red} 23,55 cm^3}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2017 af peter lind

fig 1.2

Der virker en opdrift på loddet som er lig med tyngdekraften på det fortrængte vand

fig 1.3

Vægten er nu forøget med massen af loddet


Svar #4
30. januar 2017 af hashim23 (Slettet)

Hvad mener du i 1.2, det ville være rart, hvis du kunne uddybe det.

Jeg er bestemt med på, hvad 1.3 går ud på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2017 af peter lind

Vægten bliver forøget med vægten af det fortrængte vand


Svar #6
30. januar 2017 af hashim23 (Slettet)

Du skriver "Der virker en opdrift på loddet som er lig med tyngdekraften på det fortrængte vand" 

Jeg forstår det simpelthen ikke; stiger vægten eller falder den?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2017 af Soeffi


Skriv et svar til: Tryk og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.