Matematik

sandsynlighed

31. januar 2017 af fifafan (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen ved hvordan denne opgave løses:

A quality control manager found that 30% of work-related problems occurred on Mondays and that 20% occurred in the last hour of a day's shift. It was also found that 4% of worker-related problems occurred in the last hour of Monday's shift.

a. What is the probability that a worker-related problem that occurs on a Monday does not occur in the last hour of the day's shift?

b. Are the events "problem occurs on Monday" and "problem occurs in the last hour of the day's shift" statistically independent?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2017 af bradapete (Slettet)

A)

P(B\mid A)=1-P(B\mid A) =1-P(A\cap B)/P(A) =1-0,04/0,3 =0,867

B)

 P(A\cap B)=P(A)P(B) = P(A)P(B) = (0,3)(0,2)=0,06

Derfor er svaret nej.


Svar #2
31. januar 2017 af fifafan (Slettet)

Mange tak zukupeter.

Men ved opgave a skal man så så ikke skrive noget på B og A's pladser?

og ved opgave B er det så fordi at det ikke giver 1 at der så ikke er tale om uafhængighed?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2017 af bradapete (Slettet)

#2

Mange tak zukupeter.

Men ved opgave a skal man så så ikke skrive noget på B og A's pladser?

og ved opgave B er det så fordi at det ikke giver 1 at der så ikke er tale om uafhængighed?

Jo det skal du vel A = Mandag; P(A)= 0,3 og P(B)=0,2

også P(A\cap B)=0,04    (Hvilket vil sige mandag \cap sidste time)

B) Du kunne vel også stille det op (0,3)(0,2)=0,06\neq 0,06

Altså de "events" er ikke statistisk afhængige, fordi P(A\cap B)\neq P(A)\times P(B),  dog ved jeg ikke om den skal give 1, da det er lidt over mit niveau.... men jeg vil da skyde på, at det er det


Svar #4
31. januar 2017 af fifafan (Slettet)

Mange tak.

Du mener

"Altså de "events" er ikke statistisk UAFHÆNGIG, fordi..."

ikke? :) 


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.