Matematik

Procent regning

07. februar 2017 af Lozo (Slettet) - Niveau: 9. klasse

76 % af en gruppe medarbejdere på i alt 78 personer, er kvinder. 65 % af kvinderne er over 50 år gamle. 50 % af de mandlige medarbejdere er over 50 år gamle. Hvor mange kvindelige medarbejdere er over 50 år gamle? (nærmeste hele tal). Hvor mange mænd er over 50 år gamle? (nærmeste hele tal). Hvor mange medarbejdere er under 50 år gamle?

Hvordan vil i regne det her ud? kom med et eksempel ? og forklaring 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2017 af Moderatoren

Hvad har du problemer med? Du skal regne procent ligesom i din anden tråd her


Svar #2
07. februar 2017 af Lozo (Slettet)

kan ikke huske hvordan man skal sætte regne stykket på mit papir , 
f.eks er det 0.76 / 78 x 100 og 0.65 / 78 x 100 også ligge de 2 tal sammen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2017 af mathon

             \frac{76}{78}+\frac{65}{78}=\frac{76+65}{78}=\frac{78+63}{78}=\frac{78}{78}+\frac{63}{78}=1\tfrac{63}{78}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2017 af mathon

Iøvrigt:
                Kvinder over 50 år:
                                                             \left [78\cdot 0{,}76\cdot 0{,}65 \right ]=38
                Mænd over 50 år:
                                                             \left [78\cdot (1-0{,}76)\cdot 0{,}50 \right ]=9

                Medarbejdere under 50 år:
                                                            78-(38+9)=31


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2017 af mette48 (Slettet)

Undskyld Mathon men hvad er det dog du laver i #3?

78 personer heraf er 78*76/100 kvinder= kvinder ialt

kvinder over 50=antal kvinde ialt*65/100


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2017 af mathon

mette48 i #3  er det et direkte svar på spørgsmålet (uden stillingtagen til spørgsmålets relevans i forhold til opgaveteksten):
"…hvordan skal man sætte regnestykket på mit papir , 
f.eks 0.76 / 78 x 100 og 0.65 / 78 x 100 også ligge de 2 tal sammen ?"


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.