Matematik

Regneforskrift (Grafer)

13. februar 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: 9. klasse

Hej!

Opgaven lyder:

"Familien Jensen betaler 4.211,25 kr. om året for deres forbrug af 120 m3 vand. 
Vandregningen består både af en fast årlig afgift og et beløb på 32,75 kr pr m3 vand."
A) tegn en graf, der viser prisen som funktion af forbruget. 
B) hvad er grafens hældningstal? 
C) hvad er den faste årlige afgift?

Kan du måske hjælpe mig med denne her opgave. Jeg er gået helt i stå. Til opgave A) har jeg lavet en regneforskrift 4211,25=32,75*120+b. Er den rigtig? Jeg har brugt formlen (y = ax + b). Når jeg skriver (f(x)=32,75*120+b) ind i geogebra gider den ikke:(

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2017 af StoreNord

A)

    x er antallet af kubikmeter.

    Årligt forbrug(x) = 32,75x + b

    b beregnes ved at isolere b i           4211,25=32,75*120+b


Skriv et svar til: Regneforskrift (Grafer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.