Matematik

Andengradspolynomium

18. februar 2017 af Maria10101 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til at forstå opgaven. Opgaven er uden hjælpemidler, og er vedhæftet. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2017 af SuneChr

Begge er glade.
f spreder sig mindst, er den mest stejle
Begge har rødderne {- 2 ; 6}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2017 af Heptan

Et andengradspolynomium har formen

{\displaystyle f(x)=a(x-r_{1})(x-r_{2})\,\!}

hvor r1 og r2 er rødderne. Du kan altså direkte aflæse hvor funktionen skal have rødder. Bemærk at der gælder at 0 < m < k, dvs. a > 0, så funktionerne "smiler" og peger opad. f(x) "smiler" mere stejlt end g(x).


Svar #3
18. februar 2017 af Maria10101 (Slettet)

Er rødderne så -2 og 6? Hvordan kan man tegne to forskellige parabler med samme rødder? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2017 af MatHFlærer

Det kan du med forskellige a-værdier. 

Eksempel:

f(x)=2*(x+2)(x-6) og g(x)=3*(x+2)(x-6) begge samme rødder, men g(x) er mere stejl end f(x). Kig her:


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.