Fysik

Kernefysik

01. marts 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Se vedhæftet billede. 

Jeg har udregnet aktiviteten, men jeg har ikke en ide om hvordan jeg kommer videre, håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2017 af mathon

Brug:
                       A(t)=k\cdot N(t)

                        N(t)=\frac{1}{k}\cdot A(t)


Svar #2
01. marts 2017 af Mikkeldkdk

Jammen skal jeg ikke finde antal kerner efter jeg har fundet aktiviteten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2017 af mathon

                       


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2017 af mathon

            N(t)=\frac{1}{k}\cdot A(t)

            N(t)=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A(t)

            N(10\; dage)=\frac{453600\; s}{\ln(2)}\cdot \left (197{,}625\; \cdot 10^6\; s^{-1} \right )=1{,}29327\cdot 10^{14}


Svar #5
02. marts 2017 af Mikkeldkdk

Jeg får 2,40*10^-24 kg er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2017 af mathon


              \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m_{rest}(^{133}\textrm{Xe})=\left ( 1{,}29327\cdot 10^{14} \right )\cdot \left ( 132{,}905888\; u \right )=2{,}85621\cdot 10^{-11}\; kg=28{,}5621\; ng


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.