Fysik

Stående bølger på en snor √F(√N) ?

04. marts 2017 af jhjorsal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i en bølgeopgave med stående bølger blevet bedt om at finde flg F(N) for trækket på snoren, og det giver jo fint mening, men så vil de også have √F(√N) og jeg er helt blank, jeg kan sagtens tage √ af F men hvad er det lige jeg får ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2017 af mathon

Udbredelseshastigheden

                                             v=\sqrt{\frac{S}{m_l}}             hvor

v er udbredelseshastigheden \left [v \right ]=\tfrac{m}{s}
S er snorkraften/spænding \left [S \right ]=N=\frac{kg\cdot m}{s^2}

m_l er snormasse pr længdeenhed \left [m_l \right ]=\tfrac{kg}{m}


Svar #2
04. marts 2017 af jhjorsal (Slettet)

Tak skal du have, det havde i virkeligheden været nemmere at bladre om på næste side af opgaven, der stod det hele forklaret. men det er jo nok det der med at læse hele opgaven igennem inden man går i gang, min fejl.


Skriv et svar til: Stående bølger på en snor √F(√N) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.