Matematik

Kuglestøder - Parabler

05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder og kæmper med en opgave, som ikke ligefrem er så nem for mig, derfor vil jeg høre om I kunne hjælpe mig.

OPGAVEN ER VEDHÆFTET

Jeg har brug for hjælp til a,b,c & d

Hvis I bare kan hjælpe mig på vej, så skal det hele nok gå. Mvh.

Vedhæftet fil: eduhsa.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2017 af mathon


Svar #2
05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej Mathon. Kan du muligvis hjælpe mig med nogle af opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2017 af mathon

a)
               f(5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2017 af mathon

b)
              3=f(x)


Svar #5
05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

er det her rigtigt. mit matematik program lukker noget lidt underligt ud

Vedhæftet fil:h.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2017 af mathon

c)
              Toppunktets andenkoordinat y_T.

             


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2017 af mathon

d)
              f(x)=0\; \; \; \; \; \; \; \; x>0


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2017 af Soeffi

#5

Har du husket at definere f(x) som funktion i Maple?


Svar #9
05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

soeffi. nu har jeg defineret funktionen i maple. Jeg får et output der hedder x=21.08

Kan det passe, at kuglen befinder sig 21.08 meter oppe i luften, når den er 5 meter fra kasteren


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2017 af Soeffi

#9

Svaret på opgaven er f(5). Hvad får du det til?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2017 af mathon

21.08 meter er kastlængden og ikke den lodrette højde.


Svar #12
05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon #4

Er du sød, at uddybe det du ahr skrevet. Jeg har gjort sådan: Vedhæftet

Men det kan da ikke passe.

Vedhæftet fil:0.PNG

Svar #13
05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

soeffi #10

Er det det her du mener. jeg er ikke helt med

Vedhæftet fil:psa.PNG

Svar #14
05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

#11 mathon

Hvordan skal jeg så lave den. Jeg har jo sat 5 ind på x´s plads. j


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. marts 2017 af Soeffi

#12. Jeg tror, at der skal stå:

f:= x → -0.0398*x2+0.839*x Enter

f(5) → 

f(x) = 3 → (solve for x)


Svar #16
05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

soeffi

Det her ser jo helt vildt underligt ud

Vedhæftet fil:guydis.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. marts 2017 af Soeffi

#15 Prøv igen
f:= x → -0.0398*x2+0.839*x Enter
f(5) → 
f(x) = 3 → (solve for x)

Svar #18
05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

det giver satdig ingen mening

Men kan du så hjælpe med b,c,d. Eller i hvert fald give et hint


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. marts 2017 af Soeffi

#0 Ti-Nspire:


Skriv et svar til: Kuglestøder - Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.