Fysik

Opgave 2

07. marts 2017 af Dagensmand1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det ville være godt med lidt hjælp her.

En genstand med massen m=6 kg. bevæger sig efter en lige strækning

Til tiden t0= 0s har genstanden en fart på V0=4 m/s

Til tiden= t1= 12 s har genstanden en fart på v1=28 m/s

Farten har været konstant øgende:

a) Regn accelerationen

b) Regn strækningen s, som genstanden har tilbagelagt.

c) Regn kraften F, som har skabt accelerationen.

d) Regne accelerationen a1, under opbremsningen.

e) Hvor lang tid t2 tager opbremsningen?

f) Regn strækningen s2, som genstanden har tilbagelagt under opbremsningen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2017 af janhaa

a)

a = delta v / t = (28-4) / 12 m/s^2 = 2 m/s^2

b)

s = vo*t + 0,5at^2 = 4*12 + 0,5*2*12^2 m = 192 m

c)

F = m*a = 6*2 N = 12 N

d)

etc...


Skriv et svar til: Opgave 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.