Matematik

Opstilling af to modeller

07. marts 2017 af Marcomørk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder fast i en opgave som lyder således:

I landsby A er der 1000 indbyggere i år 0. I landsbyen vokser antallet af indbyggere altid med 100 om året. 

A. Indfør passende variable og opstil en model til at beskrive udviklingen i antallet af indbyggere i landsby A. 

Jeg ved at jeg skal bruge formlen: Y=a*x+b 

Nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2017 af Mathias7878

y = antallet af indbyggere

a = 100, da antallet af inderbyggere altid stiger med 100 om året

b = 1000, da der var 1000 indbyggere i år 0

x = antal år efter år 0

du har derfor:

y = 100x+1000

- - -

 

 


Skriv et svar til: Opstilling af to modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.