Matematik

andengradsligning?? parabel?

08. marts 2017 af helppppp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og øver opgaver til terminsprøve, men er stødt på en (vedhæftet), jeg ikke helt ved hvordan man skal besvare.

Jeg skal svare på, om bolden kommer over bygningen og jeg tænkte på om jeg kan finde rødder og se hvor den lander samt toppunkt for at se hvor højt den når op? Men det siger vel ikke noget om, om den når op i højden i punkterne (10,8) samt (25,8). 

Jeg har prøvet at tegne grafen for den i Maple, men må man bruge det som svar uden beregninger...?

:-) tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2017 af janhaa

f(10) = 8,3 > 8 ==> ja

f(25) = 8,8 > 8 ==> ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2017 af MatHFlærer

I spørgsmål a)

Ja, den kommer over bygningen. Hvorfor? Fordi:

f(10)=- 0.02388\cdot{10}^{2}+ 0.8693\cdot10+2=8.30500

f(25)=- 0.02388\cdot{25}^{2}+ 0.8693\cdot10+2=8.80750

Sådan.

I spørgsmål b) bestemmer vi tangenten i punktet P.

f(0)=- 0.02388\cdot{0}^{2}+ 0.8693\cdot0+2=2 (står også i punktet)

f'(0)=- 0.04776\cdot0+ 0.8693=0.8693

Vi indsætter i tangentligningen og får:

y =0.8693\cdot x+2

Vi skal nu bestemme vinkel \alpha. Vi anvender nu formlen tan(\alpha)=a. Med denne formel kan vi bestemme vinklen \alpha. Vi ved, at a=0.8683 så vi bestemmer da vinkle.:

\alpha=arctan(0.8693)=41^o


Skriv et svar til: andengradsligning?? parabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.