Fysik

hjælp med fysik opgaver

10. marts 2017 af Cille0909 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med fysik. Har lavet noget af det men er lidt i tvivl. 

Vedhæftet fil: Opgave 1 fysik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2017 af hesch (Slettet)

Du skriver ikke hvad den specifikke varmekapacitet er.

"Intentionally left blank", eller?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2017 af mathon

Opgave 1

En elektrisk poselukker smelter en plasticpose sammen ved hjælp af et varmelegeme. Poselukkeren omsætter elektrisk energi med en effekt på 3,5 W. Ved lukningen af en plastikpose opvarmes 31 mg af plastikposen fra 25  til smeltepunktet, hvorefter plastikken smelter og posen lukkes.

Smeltepunktet for posen er 110°C, dens specifikke varmekapacitet er 2,3 J/(g·K) og den specifikke smeltevarme er 116,6 J/g.

       a)   Beregn den energi der skal tilføres at varme plastikken op fra stuetemperatur til smeltepunktet.

       b)   Beregn den energi der skal tilføres for at smelte plastikken.

       c)   Vurdér hvor lang tid det tager at smelte posen sammen.

       d)   Forklar hvorfor det i praksis vil tage længere tid.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2017 af mathon

a)
             E_{opv}=m\cdot c\cdot \Delta T


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2017 af mathon

b)
             E_{opv}=m\cdot L_{smel\! t}


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2017 af mathon

c)
            t=\frac{E_{opv}+E_{smelt}}{P}


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2017 af mathon

d)
       I c) er der set bort fra den med omgivelserne udvekslede energi, som er af nogen betydning, da 110°C er
       langt over 25°C.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2017 af hesch (Slettet)

#2: docx-filer er noget møg. Jeg kan hverken se "°C" eller "2,3 J/(g·K)".

Men mathon, hvorfor opdeler du et svar i 4 poster, som du så fyrer af med 1 minuts mellemrum?

At holde det indenfor 1 post, giver da bedre overblik.


Skriv et svar til: hjælp med fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.