Matematik

trigonometri

11. marts 2017 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg er gået i stå ved opgave b og c.. er der lige en rar sjæl der kan smide en formel som jeg kan bruge til de 2 opgaver 

mange tak på forhånd! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2017 af mathon

Hvilke opgaver? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2017 af mathon

Hvis der stadig er tale om:


               b=c\cdot \cos(A)

               a=c\cdot \sin(A)


Svar #3
12. marts 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

glemte at smide billedet op.. min fejl! 

her kommer den linket! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2017 af mathon

           a)
                   A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2017 af mathon

          b)
                   T=\tfrac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2017 af mathon

          c)
                   h_b=\frac{2T}{b}
eller
                   h_b=c\cdot \sin(A)


Svar #8
13. marts 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

tusind tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2017 af mathon

       T er trekantsarealet, da A ikke kan anvendes éntydigt.


Svar #10
13. marts 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

ja det fandt jeg ud af, dumt spørgsmål, men mange tak! :D


Svar #11
13. marts 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

har du en formel jeg kan bruge til de her to opgaver...


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. marts 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. marts 2017 af mathon

                    \left | AB \right |=\frac{\sin(38{,}1^\circ)}{\sin(13{,}5^\circ)}\cdot 1{,}6

                    \left | AC \right |=\frac{\sin(38{,}1^\circ+13{,}5^\circ)}{\sin(13{,}5^\circ)}\cdot 1{,}6

                    \left | AD \right |=\sqrt{1{,}5^2+4{,}0^2-2\cdot1{,}5\cdot 4{,}0\cdot \cos(130{,}2^\circ) }

                   

                   


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.