Matematik

Ulighed mellem f(x) > g(x)

13. marts 2017 af chriskvk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet de to funktioner f(x) = 2*x2+5*x-12; & g(x)=12 x- 7   , løs følgende ulighed f(x) > g(x); ved beregning og grafisk metode.

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal beregne denne ulighed imellem f(x) & g(x) når jeg har med "2x2"

Har vedhæftet et billede for at skabe større overblik på forhånd tak. 

 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2017 af peter lind

Træk alt over på venstre side.

Det bliver et andetgradspolynomium, der skal være større en 0. Det er positivt uden for rødderne og negativ mellem rødderne


Svar #3
13. marts 2017 af chriskvk (Slettet)

Hmm har givet det et forsøg nu, men tænker at jeg skal vel ende med en funktionsforskrift? 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2017 af peter lind

Du skulle også trække de 5 over på venstre side. Ellers er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2017 af SuneChr

Løsningsmængden L ved beregning bør se sådan ud:

\textbf{\textit{L}}=\left \{ x|\, x<-\, \frac{\sqrt{89}-7}{4}\, \, \vee\, \, x> \frac{7+\sqrt{89}}{4} \right \}

og ved grafisk aflæsning med højst to decimaler, afhængig af enhedens underinddeling på x-aksen. 


Svar #7
14. marts 2017 af chriskvk (Slettet)

Hmm hvad skal jeg bruge løsningsmængden til? Ved godt det er den som angiver det interval af værdier som tilfredsstiller uligheden, men synes da ikke jeg blev spurgt om denne i opgavebeskrivelsen? 


Svar #8
14. marts 2017 af chriskvk (Slettet)

.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Ulighed mellem f(x) > g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.