Matematik

stamfunktion

19. marts 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan løser jeg denne opgave UDEN hjælpemidler?

Bestem den stamfunktion til f(x) = 1/x + 3, hvis graf går gennem (1,4)

Stamfunktionen er inx + 3x.

hvad gør jeg så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af StoreNord

Stamfunktionen er

F(x)=lnx + 3x +k

F(1     .             .             .              .             .        .            .                 .      .           .             .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2017 af janhaa

int f(x) dx = ln(x) + 3x + k

dvs

ln(1) + 3 + k = 4

dvs

k= 1

F(x) = ln(x) + 3x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2017 af Number42 (Slettet)

Stamfunktionen er Ln(x)+ 3 x + c hvor c er integrations konstanten. c skal bestemmes ved det givne punkt (1;4):

Altså ln(1)+ 3*1 +c = 4 <=> 3+c =4 <=> c=1


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.