Matematik

Potensfunktion sender 10 kr til den der hjælper på mp

22. marts 2017 af hwdhjqd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ret 2 første igennem, og hjælp til opgave 3

Vedhæftet fil: Mat aflevering 1 (8).docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2017 af StoreNord

Svaret på a) må da være  445.9269      eller afrundet 446.

b)            0,89 x0,93 =1000                som du løser ved at dividere begge sider med 0,89 og tage ln(x) på begge sider. Derefter exp() på begge sider.  x=1906


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2017 af hk01

Enig med #1.

a) man får 446 kg træplanker ud af 800 kg træ.

b) x = 1906 kg

c) hvis vi tager udgangspunkt i opgave b.

antallet af kilo træ øges med 10 % dvs. 1.1 * 1906 kg = 2097 kg.

f(x) = 0.89 * 20970.93 = 1092.4 kg, svarende til i procent 9.24 %. 

del 2) forholdet mellem dem kan vi finde fra forrige opgave, 10/9.24 * 25 = 27.1.

Dvs. vi skal øge mængden af træ vi producerer med, med 27.1 % for at øge udbyttet af træplanker med 25 %.

Jeg er ikke helt sikker på om jeg har løst opgaverne rigtigt, håber der en som kan bekræfte det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2017 af SuneChr

# 2 Enig.
Med lidt flere decimaler har vi:
3 c1          9,2685...%    = 1,10,93 - 1        
3 c2        27,1171...%    =  k - 1 af ligningen 1,25 = k0,93


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2017 af Therk

"sender 10 kr til den der hjælper på mp". What.


Skriv et svar til: Potensfunktion sender 10 kr til den der hjælper på mp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.