Matematik

trekants opgave

24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at løse den vedhæftede opgave der handler om trekanter, jeg har lidt svært ved at finde frem til resultaterne! :/

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Opgave 5.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2017 af StoreNord

I a) skal du bruge cosinusrelationen         b²= ....

b) Vinkel A kan du sørme fibde på samme måde.


Svar #2
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg ved ikke om det er fordi jeg bruger en forkert formel men jeg for et helt vildt tal der ikke giver mening


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2017 af StoreNord

a)     7²=11²+5²-2*11*5*cosB        find B.


Svar #4
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

altså jeg får det til 42 men jeg kan se at det ikke giver nogen mening


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2017 af StoreNord

Nej, det skal gi   28,13 grader.

Isoler først 2*11*5*cosB på venstre side.

Divider derefter begge sider med 2*11*5.       Så kender du cosB.


Svar #6
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

ja nu får jeg det til 28,13 hvad er det så for et tal?


Svar #7
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

er det bare vinkel B? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2017 af MatHFlærer

Ja det er vinkel B i trekanten ABD samt BDC.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2017 af MatHFlærer

Så skal du bare bestemme vinkel A i trekanten og dernæst |AC|. Brug sinusrelationerne til at bestemme vinkel A. 

\frac{sin(A)}{5}=\frac{sin(28.13)}{7}


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. marts 2017 af StoreNord

#7    Ja.  Så skal du lave præcis samme manøvre, bare med andre tal, for at finde vinkel A.


Svar #11
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

den formel du har skrevet hvad er det jeg skal bruge den til? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. marts 2017 af MatHFlærer

Ja du kunne også bruge cosinusrelationerne (hvilket nok er nemmest!) 


Svar #13
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

jeg kan måske lige udregne den for at se om jeg kan finde ud af det og om jeg overhovedet får det rigtige resultat :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. marts 2017 af MatHFlærer

Vinkel A skulle gerne være A=19.68o og det ville være en god idé at bestemme vinkel D også...... :-)


Svar #15
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Hvad for du  AC til at blive? :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. marts 2017 af MatHFlærer

|AC|=9.431 :-)  hvis du får det samme, så kan det jo ikke blive bedre. ;-)


Svar #17
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

jo jeg får det samme resultat :) Tusind tak for hjælpen og tak fordi at du gad at bruge din tid på at hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. marts 2017 af StoreNord

Velbekomme.


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. marts 2017 af MatHFlærer

Du burde rette du til I eftersom StoreNord har bidraget med meget også. ;-)

Skriv et svar til: trekants opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.