Fysik

Hastigheds- og stedfunktion?

26. marts 2017 af Jb123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Okay, så jeg er med på at formlen for stedfunktionen er: 1/2*a0*t^2+v0*t+s0 og formlen for hastigheden er: a0*t+v0. Mit spørgsmål er så her, er det ikke noget med den ene formlen er differnetiereet for at få den anden? Hvordan er det nu det hænger sammen? Og hvordan kan disse formler tilkobles til Newtons 2. lov?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af peter lind

Jo det er ganske rigtigt.

Generelt gælder der m*dv/dt = F


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2017 af mette48 (Slettet)

s=½at2

v=ds/dt

a=dv/dt


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2017 af mathon

For bevægelse med konstant acceleration a=\frac{F}{m}
har du jo så:

                        s=\tfrac{1}{2}at^2+v_0t+s_0

                        v=\frac{\mathrm{d} s}{\mathrm{d} t}=at+v_0

og omvendt:

                        a=\frac{F}{m}

                        v=\int a\, \mathrm{d}t=at+v_0

                        s=\int v\, \mathrm{d}t=\int (at+v_0)\, \mathrm{d}t=\tfrac{1}{2}at^2+v_0t+s_0

                        


Skriv et svar til: Hastigheds- og stedfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.