Matematik

Hjælp til procentregning

29. marts 2017 af Alisalman (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej,
Jeg vil helst selv lave mine opgaver, og det er første gang jeg sådan beder om hjælp.
Jeg har lidt problemer med at forstå hvordan man beregner procenter, især på den nedenstående spørgsmål.. Er der ikke en venlig sjæl som vil forklarer mig hcordan jeg gør her?
-
Det siges, at 85 km3 af Grønlands indlandsis smelter hvert år. Grønlands indlandsis er på ca. 2,8 mio. km3. Hvor stor en procentdel af indlandsisen smelter hvert år? (3 decimaler)

Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2017 af mathon

Opskriv brøkdelen af smeltet is.

Omregn brøkdelen til procent.


Svar #2
29. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Jeg får der til 2,38 .. Kan bare ikke se at dette er det korrekte.

Altså skal jeg gange 85 med 2,8 mio og så divider det med 100 ?

Undskyld jeg spørger ...

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2017 af Holmigøj (Slettet)

Brøken

\frac{delvaerdien}{helvaerdien}\cdot 100

Der ligger også formelsamlinger herinde (en til procentregning)

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/procentregning


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2017 af mathon

   Opskriv brøkdelen af smeltet is:
                                                                  \frac{85}{2{,}8\cdot 10^6}


Omregn brøkdelen til procent:
                                                                  \frac{85}{2{,}8\cdot 10^6}\cdot 10^2\, \%=\frac{85}{2{,}8}\cdot 10^{-4}\, \%=0{,}003\%
                


Svar #5
29. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

#mathon

Tak for vejledningen!
Du er en kammerat er du!


Skriv et svar til: Hjælp til procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.