Fysik

Fysik opgaver om bølger

30. marts 2017 af Eliasz - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP. Jeg sidder med en fysik opgave om bølger og ikke kan gennemskue hvordan den skal løses, håber nogen vil hjælpe.

Tusinde tak på forhånd

Vedhæftet fil: Fysik K - Bølger.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2017 af peter lind

y = y1 + y2 = ...

Du skal bruge additionformlerne for cosinus funktionen


Svar #3
02. april 2017 af Eliasz

Jeg forstår det ikke helt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2017 af peter lind

y1+y2 = A(cos(k1x+ω1t) + cos(k2x+ω2t) )


Svar #5
02. april 2017 af Eliasz

Hvad med de andre opgaver? Hvad skal jeg gøre der?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2017 af peter lind

Se på det udtryk du er kommet frem til. Det er to bølger en med en lang bølgelængde og en med en kort bølgelængde


Svar #7
02. april 2017 af Eliasz

Hmm. Jeg får udtrykket til at være; y_1+y_2=A(cos(k_1x-w_1t)+cos((k_1+2\Delta k)x-(w_1+2\Delta wt)t))

Så Svaret til B)  er at der er en lang bølgelængde og en kort bølgelængde.

Hvordan finder jeg så frekvensen til amplitudefaktoren?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2017 af peter lind

Så har du regnet forkert. cos(x) + cos(y) = 2cos(½(x+y) )cos(½(x(-y) ) Der er to frekvenser 


Svar #9
04. april 2017 af Eliasz

Så hvordan vil svaret til b) være? Er det bare nok, hvis man siger, at der to frekvenser?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2017 af peter lind

Man bør også oplyse om hvad frekvenserne er og hvilken der er størst  og mindst


Svar #11
04. april 2017 af Eliasz

Hvordan skal jeg helt konkret argumenterer for det??


Skriv et svar til: Fysik opgaver om bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.